Desfăşurare concurs

Regulamentul oficial poate fi descărcat de aici: Regulament oficial concurs byron – Rock Your High School.

Concursul “byron – Rock your High School” este organizat de byron Management. Obiectivele sale sunt încurajarea şi promovarea trupelor de muzică din licee.

Concursul se adresează trupelor de muzică ale căror membri sunt elevi de liceu, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 19 ani.

Etapele concursului:

1. Înscriere:

Înscrierea formaţiilor în concurs la adresa de e-mail inscriere[at]byronmusic.ro, conform indicaţiilor din pagina „Înscriere” a acestui blog şi a prevederilor Regulamentului oficial care poate fi găsit pe aceeaşi pagină, se face până la data de 8 noiembrie 2013 (ora 23:59).

2. Selecţie trupe finaliste:

Şase trupe vor fi selectate de către membrii juriului pe baza demo-urilor primite şi vor intra în finală.

Numele celor 6 trupe selectate vor fi afişate pe acest blog în data de 11 noiembrie 2013.

Juriul, atât pentru preselecţie cât şi pentru finala live, va fi alcătuit din:
– Dan Byron (byron)
– 6fingers (byron)
– Vali Răucă (Grimus)
– Şerban-Ionuţ Georgescu (White Walls)
– Bogdan Şerban (Radio Guerrilla)
– Horea Marc (Jazz In the Park Festival)

3. Concert-concurs:

În data de 17 noiembrie 2013, la Bucureşti în Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50), va avea loc finala concursului în cadrul căruia vor concerta live cele şase trupe finaliste.

La sfârşitul concursului membrii juriului vor anunţa formaţia câştigătoare a concursului, precum şi câştigătorii celorlalte premii.

4. Premiile şi premierea:

Trupa câştigătoare a concursului “byron – Rock Your High School” va cânta în deschiderea concertului aniversar de 7 ani byron de pe 30 noiembrie 2013 şi va primi un premiu din partea sponsorului principal. Acest premiu urmează a fi anunţat în curând. Orientativ, în anii precedenţi premiul I a constat în vouchere pentru instrumente şi scule sau în înregistrarea unui demo/EP în studio în condiţii profesioniste.

Se va acorda, de asemenea, şi Premiul II din partea sponsorului secundar. Acest premiu urmează a fi anunţat în curând. Orientativ, în anii trecuţi premiul II a constat în dispozitive electronice (reportofoane de studio, mp4 playere etc.).

Radio Guerrilla va oferi un premiu special uneia dintre cele şase trupe finaliste, selectată de către membrii juriului din partea postului de radio. Premiul constă în difuzarea unui concert înregistrat de trupa respectivă în cadrul emisiunii GuerriLIVE Radio Session cu Bogdan Şerban.

Festivalul Jazz In The Park de la Cluj-Napoca va oferi un premiu special uneia dintre cele şase trupe finaliste, constând în invitaţia de a participa live la ediţia din 2014 a festivalului.